Verso

Categorie: Muzica romaneasca
Gen: Pop-Rock

Poze (8)

Biografie

Trupa ia nastere în anul 1997, din initiativa lui Petru si a lui Cristi, care se cunosteau din liceu si vroiau sa cânte organizat, ca trupa de rock alternativ. Începutul a fost relativ greu: cativa anisori de activitate underground -specifica trupelor tinere de rock- si participari constante în festivalurile de gen (Buzau, Târgoviste, Vaslui, Câmpulung.) le-au adus un oarece renume în aria cu pricina, fiind "bagati în seama" atât de de realizatorii emisiunilor de profil, dar mai ales de public.

A doua etapa are o strânsa legatura cu contractul pe care l-au semnat în iunie 1999 cu Nova Music. Primul single a fost "LaLaLa", piesa aparuta pe compilatia "Pericol la Mare" în anul 2000. Piesa (ca gen muzical, punk modern) s-a bucurat de succes, aflându-se în playlist-urile posturilor de radio din întraga tara mai bine de 6 luni. Videoclipul piesei a fost original, iar cine l-a vazut o data, sigur stie de "baietii în prosoape albe". Povestea care sta la baza acestui look este urmatoarea: baietii nu cadeau de acord asupra unei tinute care sa îi reprezinte si regizoarea videoclipului, exasperata a izbucnit: "Nu mai purtati nici un fel de haine si cu asta basta!" Initial, baietii au încremenit, dupa care au asimilat ideea cu entuziasm!

Notorietatea avea sa le-o aduca însa albumul de debut ("VERSO", 2001, Nova Music, MC), lansat pe 13 februarie 2001 la Bucuresti în Clubul Backstage. Este un album mai de inima albastra, mai pentru publicul feminin, cu 10 piese, dintre care 8 balade; usor surpirinzator pentru multi care îi credeau rockeri rai.

Dupa un an, o data cu aparitia unei strânse colaborari cu Fundatia Phoenix, VERSO schimba din directia si creaza un material masculin, în care se vorbeste la greu despre fotbal. A! Uitasem sa precizam ca daca nu sunt la sala de repetitii, pe baietii de la VERSO sigur îi gasesti în preajma unui stadion sau a unui televizor deschis la un meci de fotbal. Asa se naste "divizia blAt", ironie la "un campionat fara valoare" în care nici unul dintre celebrele personaje care ne amuza etapa de etapa (Jenel, Romel, Cornel, Borcel.) nu scapa neparodiate.

Si cum nu degeaba minutul cu cea mai ridicata audienta din saptamâna la posturile de televiziune se înregistreaza în timpul unui meci de fotbal, ideea nu putea trece cu vederea. Primii care au remarcat piesa au fost cârcotasii, care au si difuzat-o cu insistenta în emisiunea lor de la Radio 21. Apoi, baietii au fost invitati de aproape toate posturile de televiziune si radio sa vorbeasca despre "divizia blAt". De asemenea, ziarele de sport nu au ratat un subiect mai mult decât generos.

Inspirati de apropierea sarbatorilor de iarna, baietii realizeaza noua piesa “Mos Craciunu’ vine la voi”, piesa devenita serioasa dupa ce i s-a schimbat numele din “Mos Gerila NU vine la noi”.


Ca aparitii live, pe lânga numeroasele concerte de club, au participat la proiectele Strada de Vara 2001, Ritmul Tu si Tuborg si Caravana Radio Contact, precum si la Premiile Bravo 2000. Au fost invitati sa cânte la lansarea albumului de debut al trupei REGAL si la spectacolul de prezentare a lotului divizionarei "C" Unirea Slobozia, concerte recente, unde publicul nu i-a lasat sa mai coboare de pe scena. Si asta pentru ca 5 ani de experienta îsi fac simtita prezenta, iar concertele VERSO sunt cu adevarat speciale: totul este live, totul este interactiv, totul este show. Piesele despre fotbal sunt completate de balade, iar frisca de pe blAt este versiunea rock a hit-ului dance "Lasa-ma în pace" (Candy / Laurentiu Duta).


ComponentaCristian Beiu (voce, chitara), Petru Ivu (chitara), Bogdan Tiganus (bass), Andrei Velicu (tobe).

Discografie"VERSO", 2001, Nova Music, MC
"VREAU DRAGOSTE", 2003, Nova Music, MC, CD

Site oficial: http://www.verso.ro


Cauta pe muzica9.ro

Cautare avansata

STIRI TRUPE & SOLISTI CONCERTE POZE VERSURI SONDAJE

Cine e online pe Muzica9.ro

4 vizitatori si 0 membri sunt acum pe site.

Parteneri Muzica9.ro

VedeteTV.ro

adauga site-ul tau aici!
Despre Muzica9.ro               Termeni si conditii               Politica de confidentialitate               Publicitate               Contact

Copyright © 2004-2019 by Muzica9.ro Developed by HTD