Don Baxter

Categorie: Muzica romaneasca
Gen: Hip-Hop

Biografie

Sunt deja la al doilea album. Habar n-aveam ca o sa am un al doilea album. Habar n-aveam ca o sa am un prim album. De fapt, habar n-aveam ca o sa cant. Voiam sa fiu actor. Am facut teatru de papusi si teatru. Un an, doi, trei, patru, cinci nu stiu exact. Dupa care am zis ca un talent ca mine nu poate face altceva decat muzica. Am vrut sa fac bani din muzica pe care intelectualii o numesc generic subcultura. Drept pentru care m-am apucat de cantat. Ii stiam pe Sapro si pe Freaka. Asa s-a nascut “Morometzii”. Asta se intampla prin 1994. Dupa un prim album total nepromovat la acea vreme, si anume “Ganditorul”, m-am hotarat sa ma apuc de o cariera solo. Asa am simtit eu, ca pot sa-mi exprim mult mai bine ideile. Singur. Primele colaborari au fost cu B.U.G. Mafia :“Ucigasi in serie” (Nascut si crecut in Pantelimon) , “Baietii sunt baietii si femeile sunt…” (Deasupra Tuturor), “1, 2, 3” (De Cartier). La Familia: “Ce mai conteaza” (Baieti de cartier), “Zi de zi”, “Viata buna”, “Cand ne facem de cap” (Punct si de la capat) si Il-Egal.

Apoi a venit vremea primului meu album. Ca un veritabil descoperitor de talente ce sunt, i-am resuscitat pe “Memorialu’ Durerii” si le-am modificat numele in “Royala Mare”. Ei au fost invitati special pe album. Ah, era sa uit. Si Catalina Toma. “Suspect no.1” contine 12 piese. Din pacate albumul nu a fost destul de bine promovat la acea vreme avand in vedere ca nu a beneficiat nici macar de un videoclip. Dar asta e alta discutie. Nu e scopul meu sa fac un proces de intentie fostei case de discuri, cu care de altfel am colaborat destul de bine. Fara falsa modestie spun ca albumul “Suspect no.1” este unul dintre primele trei albume rap all-time din Romania. Parerea mea.

Dupa acest album m-am apucat mai mult de productie muzicala. Am compus piesele de pe albumul Catalinei in colaborare cu ea si marea majoritate a pieselor celor de la Royala Mare. Dupa un videoclip cu Catalina la piesa “Imi fac de cap” (daca tu vrei…:)) si unul cu Royala Mare la “Soldati Zig-Zag”, m-am retras putin pentru a ma relaxa si a-mi pune in ordine ideile. Evident, singur.

Absenta prelungita se datoreaza si prietenului “Bachus” (Murfatlar, Jidvei, Pietroasele si multe alte marci autohtone, dar, desigur, si fratilor de peste ocean, Jack D, Jim B sau Johnny W), tovarasu’ meu bun intr-ale relaxarii.

Despre al doilea album puteti vedea mai multe detalii in rubricaalbume

ComponentaSergiu Istrati

DiscografieSuspect no. 1
Singur (2004)


Cauta pe muzica9.ro

Cautare avansata

STIRI TRUPE & SOLISTI CONCERTE POZE VERSURI SONDAJE

Cine e online pe Muzica9.ro

7 vizitatori si 0 membri sunt acum pe site.

Parteneri Muzica9.ro

VedeteTV.ro

adauga site-ul tau aici!
Despre Muzica9.ro               Termeni si conditii               Politica de confidentialitate               Publicitate               Contact

Copyright © 2004-2019 by Muzica9.ro Developed by HTD