Cristina

Categorie: Muzica romaneasca
Gen: R'n'B

Biografie

Regina R'n'B?


"Mereu incerc sa ma depasesc pe mine insami, tind spre perfectiune. La inceput credeam ca totul va fi mult mai simplu."


De la folk la R'n'B


Daca ar fi sa vorbim despre orase prolifice in ceea ce priveste zamislirea talentelor artistice, Onestiul ar fi, cu siguranta, unul dintre acestea. Spun asta pentru ca, in afara de Loredana, din Onesti provine si subiectul copertei noastre de acum, ati ghicit, este vorba de Cristina, regina r'n'b-ului de pe plaiurile noastre mioritice.
"Ramai langa mine" este primul gand pe care Cristina il adreseaza publicului. Stilul ales, dupa cum am mai mentionat, r'n'b, este de natura sa-i puna in valoare inzestrarile vocale si look-ul izbitor, mustind de senzualitate si candoare.


Desi provocatoare, putini sunt familiari cu romantismele si chiar timiditatea artistei. Publicul vizat de piesele ei nu este in exclusivitate cel masculin, desi ea stie ca ar putea, la o adica, sa-l domine cu usurinta.


De ce r'n'b? Mai ales ca, privind inapoi in biografia Cristinei, observam ca si-a inceput cariera la 13 ani, cu muzica folk, alaturi de sora ei mai mare, actualmente stabilita in bella Italia. Au urmat mai multe participari la concursuri nationale si internationale, printre care si Festivalul de la Mamaia, a castigat premii, a colaborat cu numerosi compozitori precum Eugen Mihaiescu si Horia Moculescu. Dar, dupa cum singura ne explica, nu era genul care sa i se potriveasca, sa o caracterizeze.


Aceasta odisee artistica avea sa se sfarseasca intr-o buna zi, cand Cristina l-a intalnit pe inzestratul compozitor Robby G (nici o legatura cu Warren G, totusi). De aici incolo, itinerariul creativ al artistei avea sa intre pe un alt fagas, trasat de stilul care, spune ea, ii este cel mai adecvat: r'n'b, dar un r'n'b curat, care da pieselor ei un aer de melancolie retinuta, si, din punct de vedere tehnic, omogenitate. Cat despre activitatea lui Robby G., el a colaborat si cu trupa Exotic, cu alte cuvinte, este de mare exceptie!


Gratie si voluptati


Albumul Cristinei, intitulat expresiv "Ramai langa mine", isi propune sa exprime un amalgam de sentmente toride, clocotinde, este un "melange" de pasiuni si vocalize la inalt nivel. Asa este si Cristina: suavitate si voluptati reunite in aceeasi persoana, inger si demon, seducatoare si sedusa s.a.m.d. Versurile pieselor sunt opera lui Adi, membrul trupei de prestigiu L.A, "o colaborare faina si fructoasa" dupa cum ne declara Cristina.


200% R'n'Bb, astfel isi caracterizeaza Cristina produsul muzical. in raport cu alti interpreti, se considera fara concurenta... evident, primul nume care ne-a venit in minte este al Catalinei Toma, despre cele doua gurile rele spunand ca n-ar fi in relatii tocmai cordiale. Dar Cristina prefera sa adopte atitudinea "no comment". "De ce m-as compara eu cu creatorii de slagare"? OK, ne-am lamurit!


Mariah Carey si Jennifer Lopez, iata doua dintre modelele pe care Cristina le urmeaza cu mare fidelitate. "Pe Jennifer o consider cu adevarat o femeie model, prin tot ceea ce face, prin viata ei, prin muzica ei..." Iar printre influentele ce se regasesc in muzica Cristinei, putem enumera funk si hip-hop. Se declara innebunita de moda, si agreaza in special creatiile designerilor italieni, lucrurile de calitate, in general; in paranteza fie spus, ochelarii pe care ii poarta sunt marca Gucci, si se potrivesc excelent cu masina ei proprietate personala, Mercedes SL 500 Coupe.


Evident ca, la nivelul Cristinei, lookul reprezinta o prioritate. "Ma ocup personal de machiaj. Sunt o perfectionista din acest punct de vedere si acord o mare atentie fiecarui detaliu. Daca am timp, pot sta in fata oglinzii si o ora. De vestimentatie se ocupa un stilist autohton, iar hainele de scena mi le procur din Italia."


Se considera o persoana buna, generoasa, si spune ca acest lucru a fost de multe ori impotriva ei... Detesta minciuna si oamenii care nu fac diferenta intre modestie si infatuare. ii plac oamenii simpli, modesti, "cu mult creier", cu mult bun simt, capabili sa se descurce bine in viata si sa faca multi bani.


O alta intrebare pe care am putea sa ne-o punem ar fi de ce Cristina nu a ales un nume de scena mai pretentios. Iata de ce: "Am muncit foarte mult pentru acest album, el ma reprezinta si nu am de ce sa ma ascund in spatele unui nume mai extravagant sau al unei porecle. Cred ca am un nume foarte frumos, cu suficienta rezonanta. Poate si faptul ca nu am facut parte din nici o alta trupa ma determina sa-mi urmez calea sub numele meu de botez."
Pentru viitor, Cristina nu are nicidecum de gand sa-si abandoneze ritmul de lucru. Printre proiecte enumeram un nou videclip care va aparea in septembrie si piese interpretate in limbile engleza si italiana (!). Iar in ceea ce priveste colaborarile, primii pe lista Cristinei sunt baietii de la BUG Mafia (cu o sensibilitate speciala pentru Uzzi) si Body & Soul. Si cine mai stie cine!... La mai mare!


Interviul este preluat din revista Super.

ComponentaCristina


Cauta pe muzica9.ro

Cautare avansata

STIRI TRUPE & SOLISTI CONCERTE POZE VERSURI SONDAJE

Cine e online pe Muzica9.ro

4 vizitatori si 0 membri sunt acum pe site.

Parteneri Muzica9.ro

VedeteTV.ro

adauga site-ul tau aici!
Despre Muzica9.ro               Termeni si conditii               Politica de confidentialitate               Publicitate               Contact

Copyright © 2004-2019 by Muzica9.ro Developed by HTD